zeilen zonder eigen boot

  • Topic Author
1 year 4 months ago #38 by
zeilen zonder eigen boot was created by
Om leden te werven, onderzoeken wij (bestuur WSV Lauwerszee), of de aanwas van nieuwe leden een boost kan krijgen door de aanschaf van boten in beheer van de vereniging. Het idee is deze ter beschikking van de leden te stellen. De huidige leden hebben alle een eigen schip; zij zullen van verenigingsboten dus amper gebruik maken. De gebruikers van deze boten zouden, relatief, jonge mensen kunnen zijn, financieel nog niet in staat zelf een boot aan te schaffen, maar wel graag willen varen! Op basis van lidmaatschap van onze vereniging kan men gebruik maken van de boten in eigendom van de vereniging. Spin-offs, naast toename van het ledental, zouden kunnen zijn: Organiseren van vaarinstructie, culminatie in wedstrijden (SmallShipsRace, CAM race), organisatie van toerevenementen enz.
In eerste instantie gaan de gedachten uit naar relatief kleine zeiljachten van 22-24 voet, geschikt voor ons vaargebied (Waddenzee, Noordzee, Lauwersmeer). De markt voor gebruikte jachten in deze maat is op 't ogenblik uitgesproken gunstig voor kopers.
Hamvraag is hoe komen we in contact met onze doelgroep, alvorens veel geld te investeren, zodat we enige zekerheid omtrent animo hiervoor krijgen. De bestaande Studentenzeilverenigingen hebben reeds hun eigen schepen, en een vol programma! Waarschijnlijker zijn de jongere professionals, in het begin van hun carrière , mogelijk jonge gezinnen de doelgroep.
Wie heeft ideeën over "Hoe deze mensen te bereiken?". Mogelijk zijn er verenigingen of belangengroepen om samen iets dergelijks uit te werken?

Met vriendelijke groet,

Gjalt Dupon,
  • Topic Author
1 year 1 month ago #59 by
Replied by on topic zeilen zonder eigen boot
Beste Gjalt,

Ik weet dat wsv Flevomare sinds eind vorig jaar een verenigingsboot heeft, precies met dezelfde insteek.
Zij hebben iets van 20 nieuwe leden daarmee geworven. Misschien een idee om daar eens te informeren?
Ik weet dat zij oa iets van een open dag/informatiemoment hebben gehouden.
Bij de leden kijken of zij mensen weten?
Ik zou er zelf ook zeker belangstelling in hebben! (maar dan op een andere locatie :) )

groet,
Iris
Time to create page: 0.434 seconds
Powered by Kunena Forum